# Téma
2021.12.02.
Kövessen minket!

Búcsúzunk

Hosszú betegség után elhunyt Csizmazia Tibor kollégánk.

Nyugodj békében!

„Adj menedéket”

(Gimme Shelter – Rolling Stones)

Nem hisszük el, hogy nem halljuk soha többé, hogy: „Szia Tesó, Szia Barátom, Szia Apu,”!

A „Szia Hugi és a Szia Anyu” a hölgyeknek szólt. Aki nem ismerte először furcsán fogadta ezeket a harsány élettel teli megnyilatkozásokat, de miután megismerte, nevetve jött a válasz:

„- Szia Tibi Bácsi!”

Csizi maga volt az Élet megtestesítője, a társaság középpontja. Jellegzetes egyenesen fogalmazott mondatait mindenki értette.

Rajongott azért, amivel egy életen keresztül foglalkozott, így mestere volt szakmájának a sertéstenyésztésnek. 

Kollégái, beosztottjai tűzbe mentek érte a Sárvári Mezőgazdasági Rt-ben, majd a MEZORT ZRT sertéstelepein. Amit Csizi mondott, az szent és megkérdőjelezhetetlen volt mindenkinek, mert tudták, hogy a szakmai és emberi kérdésekben nem téved.

Az AGROFEED KFT sertés üzletága, de cégünk minden dolgozója baráti szeretettel és tisztelettel vette körül. Fiatalabb kollégáinak a maga stílusában magyarázta el, hogy a tudományos gondolatokat hogyan hozzuk közös nevezőre úgy, hogy az a való életben a sertéstelepen megvalósítható gyakorlat legyen. Különleges érzékkel látott a telepeken. Nem csak azt látta az állatokon, ami most van, hanem azt is, hogy mi fog történni a következő napokban. A bagi kantelep és a lovászpatonai kísérleti telep vezetését örömmel végezte. Lovászpatona számára a kikapcsolódás, a pihenés helye volt úgy, hogy az itt töltött napokat aktívan fizikailag is végig dolgozta.

Minden érdekelte! Az aktuálpolitikában, mozifilmek, könyvek tekintetében naprakész volt.

Az utolsó igazi rocker nemzedéket képviselte. Sehova nem ment Rolling Stones emblémás póló, vagy kapucnis pulcsi nélkül.

Imádta az LGT-t, Cseh Tamást, Katona Klárit, a régi KISS-t. Általa ismertük meg az Ismerős Arcokat is, és együtt lelkesedtünk az újakért. Sokat sztorizott régi nagy koncertekről. Nélküle szinte nem rendeztek sitkei rockfesztivált.

Sopronban eltöltött diákéveinek köszönhetően nagyon jól ismerte a természetet, a fafajtákat, a madarakat és a gombákat.

Két éve jelentkeztek az első tünetek. Aggódtunk majd elkeseredtünk, amikor kiderült a diagnózis…

Sajnos életének utolsó egy éve nem volt összeegyeztethető korábbi karakterével, agya ugyan végig tiszta volt, poénjai – ha nem is annyira csillogóak de – a régiek voltak, csak hát a hangja, majd egész teste hagyta cserben.

Kedvenc száma a Rollig Stonestól a Paint it black ami azt jelenti: „Fesd feketére!”. Azonban egyénisége számunkra olyan színesnek megmarad amilyen volt.

Ahogy egyik kollégánk megfogalmazta: „az élők szíve a holtak igazi temetője”.

Tovább élsz bennünk Csizi. Nyugodj békében drága Barátunk!

Adjon az Úr Isten menedéket Neked!   

Végső nyugalomra helyezése 2021. december 13-án, hétfőn 14 órakor lesz a Sárvári Városi temetőben, 9600 Sárvár, Soproni utca 5. (Penny mellett). Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban bármely módon osztoznak. Kérjük a személyes részvétnyilvánítás mellőzését.

             

Az Agrofeed Klub tudást kínál minden gazdának!


Agrofeed

© Agrofeed Kft. Minden jog fenntartva.